Rottestad

Dette er en nybygd bydel i byen Rottestad. Den er inspirert av arkitekten Shiguro Ban, en stor taperull fra Biltema og hjemmesiden The Dapper Rat.
Det arkitektoniske uttrykket kan best beskrives som noe 1960/1970-talls, ispedd en dash ellevill kakafoni... Rottene liker seg godt der, men nå forlanger de møbler også! De synes det blir trist å ligge bare på gulvet.


Før...

Slum-området er ikke lenger en del av det offisielle bildet av Rotteby. Av historisk interesse tar vi med et eksempel på den tidligere byggeskikken. Her er Pip, som var litt for glad i flaska.

Etter

Fra venstre:
Fotoforretning
Priorbygget, som har et eggformet penthouse på toppen
Parkeringshuset
Stolpehuset med hage og takterasse
Arkitektens hus med hjemmekontor, interiørforretning i første etasje og med yttre trappeoppgang

Stolpehuset

En enebolig med hage i bystrøk vekker oppsikt.

Birk inspiserer adkomsten til takterrassen, men synes den virker tungvint

Vaktmester Mimer har sansen for eneboliger og takterrasser. Dessverre blir denne litt for liten for hans behov.

Parkeringshuset

Vaktmesteren er nemlig godt vant! Her inntar han frokosten i form av ristede maisflak på toppen av parkeringshuset. Større takterrasse enn det får man ikke.

Yggdrasil er godt fornøyd med de lave prisene på heldøgnsparkering. I nabobygget har Ulf fått tilslag på eneboligen. Nå koser han seg på gressplenen.

Arkitektens hus

Her bor arkitekten. I underetasjen er det en interiørforretning.

Fra leiligheten sin har arkitekt Labben god utsikt over byen mens han arbeider.

Priorbygget

Birk synes leilighetene i Priorbygget ser fine ut. Han er ikke alene om det. Frodo beser 2. etasje, og lurer på hva som er best: Den digre leiligheten, eller det originale penthouset på toppen.

Frodo har enderlig bestemt seg for penthouset. Her vil jeg bo!


Husene er laget av gamle pappesker, dorullkjerner, tørkerullkjerner og grå ducttape. Det er innvendige åpninger mellom etasjene, slik at rottene kan bevege seg fritt innendørs. Der det ikke er avtagbart tak er åpningene store nok til å løfte ut rottene. Alle gulv og tak som rottene klatrer på er dekket med tape, i håp om at byen varer litt lenger. Da kan de tørkes av med fuktig klut etter bruk.


Matmor 2008.04.04