Adferdsterapi og rottehistorier

Det handler om rotter med uønsket adferd, og hva jeg har forsøkt for å endre den. Dessuten om hvordan rottene har endret hva jeg tenker om dem... Dette er bartesnuter som har krevet litt mer enn de fleste. Noen kunne jeg hjelpe, andre hadde jeg mindre hell med. Alle sammen gav meg likevel gleder proposjonalt med innsatsen.


Squeek - rotte med fordommer

I over to år var Squeek var en forsiktig kastrat som ikke en gang gjorde en edderkopp fortred. Så kom det rotteunger i huset. Squeek bet barna mine til blods, bare fordi det luktet rottebaby av hendene deres.

Ulf - rotte med miljøskade

Ulf, fire måneder, var den deiligste koserotta sammen med mennesker. Og rene Fenrisulven sammen med andre rotter. En solskinnshistorie om Den Store, Stygge Ulven som ble Lilleulv Snilleulv.

Frodo - rotte med fobier

Frodo var en piperotte helt fra starten, og redd det meste. Jeg advarte ungene mot å dra ham ut på egenhånd. Men han var visst uimotståelig søt, så en morgen da Frodo var 6 måneder kom den yngste med blodet dryppende fra hakk på over- og undersiden av tommelfingeren.

Jonathan - rotta som fikk nok

Søskenkjærlighet... Jonathan hadde blitt bøllet med av broren hele livet. Da broren ble kastrert og spak snudde Jonathan opp ned på hvem som hadde offerrollen. Jonathan lærte meg at noen rotter har det best alene, men at det aldri er for sent å håpe.

Hampus - rotte med hjemlengsel

Hjem kjære hjem... det er ikke alle rotter som tåler å flyttes på. Hampus var en slik. Heldigvis fikk han sladret til Matmor over telefonen før han gikk amok i frustrasjon!


Matmor original 2008-02-09
sist endret 2011-05-12
Hjemmesideadresse: matmor.info