Rotteoppdrett

Matmors rotter befinner seg i Vestfold. Jeg prøver å være den type oppdretter jeg selv ville like å kjøpe rotter fra. Det betyr at jeg siler kundene mine på forhånd, og respekterer deres eierskap over rottene de kjøper etterpå. Det jeg forventer av kundene er godt rottehold (opplæring gis ved behov) og informasjon tilbake - for å kunne gjøre en bedre jobb som oppdretter. Rotteriet er vanligvis åpent for besøk etter avtale. Dessverre går det mot en styrt avvikling av rotteholdet her. Helsen takler ikke norske vintre, og jeg kan ikke sette bort rottene for lange perioder hvert år. De rottene jeg har får være her ut levetiden, og jeg kommer til å følge opp kull jeg har hatt. I tillegg har jeg inngått avtale om å låne ut en hunnrotte for avl, og kommer kanskje til å låne ut hanner hvis de egner seg.


Kullplaner: Samarbeidskull høst/vinter 2014 samarbeid med Anniken og Kikky. Matmors Saga, eid av Matmor, og RatRace's og Rotteheimens Bahirava "Aprikosen", eid av Kikky. Parring foregår hos Matmor, kullet fødes og selges hos Anniken. Matmor kommer til å følge opp kullet for statistikkens skyld.

Kulloppfølging: Blåmuggostene f. 04.05.2014, RED
Eventyrkullet f. 29 juli 2013, RED
Matmors Britiske byer: 2013.02.10, samarbeidskull m. Heidi på Ivory/Golden himalayan. Kull hovedsaklig for oppdrettere.
Matmors Berømte briter: 2013.01.20, samarbeidskull m. Anita på Red eyd devils. Observasjonskull.
Stjernekullet 2011.11.27 Kullet er produsert i samarbeid med RatRace.
Matmors Fibre f. 2010.09.21
Sarah's Afrikanske elver f. 2008.12.30, samarbeidskull m. Sarah

Interessert i rotteunge?
Hvis du er interessert i rotteunge(r) kan du kontakte meg (Matmor) på NTF's forum. Eventuelt kan du sende e-post til [kallenavnet mitt+s+rotter]@gmail.com (Ikke bruk hakeparentesene og pluss men sett in "nick'et" osv. i ett ord)

Fordi rotter dessverre oppfattes som "bruk-og-kast-dyr" av enkelte kjøpere kommer jeg til å stille spørsmål rundt din tanker om rottehold. Er du under 18 år vil jeg ha samtykke fra foresatte. Ta også en titt på kontraktsforslaget. Forslaget har både en informasjonsdel og en avtaledel. Jeg ønsker å ha videre kontakt med kundene mine for å kunne følge med på eventuelle helse- og adferdsproblemer som måtte oppstå i sleken - til beste for senere generasjoner rotter.

Venteliste
For å sette igang parring er jeg avhengig av å ha nok kjøpere, selvsagt i tillegg til å ha eller få låne passende avlsdyr. Når jeg setter igang er det heller ingen garanti for at det kommer et kull med det første. Ventelistekunder vil få oppdatering forut for hver parring. Dette er arbeidsgangen hvis du er interessert i å bestille rotter fra meg.

Utlån av hanner til avl
Når det gjelder utlån av hanner er jeg for full likestilling! Jeg gjør ikke noen mindre grundig jobb i forhold til stamtavler og valg når jeg låner ut en han enn når jeg bruker egne rotter. Dessuten forventer jeg de samme tilbakemeldingene som vanligvis går til eieren av hunnen. Det er litt ekstra jobb for kundene (kopi til meg av alle e-post...), men det er også en ekstra trygghet for at data ikke går tapt hvis én av oppdretterene legger opp eller har datakrasj!

Trenger burkamerat til voksen rotte?
Av og til oppstår det behov for å låne en burvenn til en voksen rotte. Det er ikke alltid det ikke passer å ta inn et par babyrotter til selskap. Da kan det hende jeg kan hjelpe. Betingelsen er at jeg blir stående som eier av lånerotten, og at rotten som trenger selskap kan komme hit for å velge seg en kamerat/venninne selv. Introduksjon av voksne hanner kan fort ta en måned hvis det i det heletatt er gjennomførbart. Det gjelder særlig hvis rotten som trenger en venn har stått alene en stund først. Grunnen til at jeg ikke vil selge de voksne rottene jeg sender fra meg på denne måten er dels at jeg ønsker å beholde avlsrettigheter på dyr med beviselig godt gemytt, og dels at jeg regner med å ta rotten i retur når burkameraten en gang dør.

Med en oppdretter i magen
Jeg vil ikke anbefale noen å starte oppdrett med mindre de har for mye penger og for mye tid. Det er et kjærlighetsarbeide. Men noen har kjærligheten, og tiden, og pengene, og andre har ikke så mye valg. Her håper jeg du finner tips enten hunrotten din har tjuvparret seg eller du har lyst til å gå inn for seriøst oppdrett for å prøve å forbedre rottestammen.


Matmor original 2010.04.29
sist endret 2014.11.02
Adressen til hovedsiden er: matmor.info