Matmors Britiske byer

18/01 2013 var det parring mellom Flaxholme Guinea og Flaxholme Aureus ("Isbjørn"). 10/02.2013 ble kullet født: 16 små hvorav én var svært liten. Kjønnsfordelingen var 7 gutter og 9 jenter.

Guinea bor til daglig hos HeleneH som er fórvert. Kullet ble født hos henne, men følges opp av Matmor og får Matmors avlernavn. Aureus bor til daglig hos Heidi, som er medeier. Det finnes en babydagbok som inneholder opplysninger om foreldre og babyene.
Ungene fra dette kullet ble i første omgang tilbudt dem som har vært med på å finansiere transporten på et eller annet vis. Dernest ble oppdrettere i NTF og andre som ville samarbeide om avl prioritert, men med 16 unger ble det også noen til overs for vanlig salg. Alle ungene er solgt eller plassert hos fórvert.

Kulltemaet er Britiske byer (valgt av Helene med begrensningen: skulle ha noe med Storbritannia/England å gjøre).


Rapporter fra eierene

Takk til alle eiere for rapportene. Uten dem kan jeg ikke vite hva som bør vektlegges i avlsarbeidet. Pr. 18 måneder har jeg mottatt rapporter fra alle eierene.

Navn: Alva
Lys golden med points
Kjønn: hunn
Eier: HeleneH Navistar's Rotteoppdrett
2 mnd
Vekt: 148
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: spretten og kontaktsøkende
Oppførsel med andre rotter: Litt bortskjemt, men taklet fint å bli satt på plass av Navi (alfa)
Annet: Aktiv. Alva var den minste ungen i kullet men har hele tiden holdt tritt med de andre utviklingsmessig.
6 mnd
Vekt: ?
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: kontaktsøkende men ikke den første som kommer
Overfor rotter: fungerer bra i flokk men litt knuffing om posisjon
12 mnd:
Vekt 301 g
Helse: Frisk og rask, ingen tegn til problemer
Fysisk veldig aktiv, kontaktsøkende men ikke noe spesiellt kjælerotte. Ikke vist noen tegn på aggresjonen hennes mor hadde, men jeg har ikke pushet henne hardt for å utfordre heller. Hun får gjøre litt som hun vil og er vel litt bortskjemt. Mot rotter: Hun er blitt alfa i buret hos meg. Hun krangler til tider med bilmerkejenta og Elizabeth. Litt hormoner. Hun taklet flott at det flyttet 2 gutter inn i leiligheten vår midlertidig, ingen tegn på busting eller slikt, bare nyskjerrighet.
18 mnd: Vekt: 299g. Lita jente! Helse: ingen anmerkninger. Veldig aktiv og sprek jente. Adferd mot rotter: Alfa wannabe, knoter litt med Alice om sjefsrollen. Etter at Navi forsvant har de egentlig delt litt på hvem som bestemmer. Ellers snill mot alle i buret. Adferd mot mennesker: veldig kontaktsøkende, men såpass aktiv at hun ikke har tid til kos. Vil være med på alt som skjer! Annet: Ikke utviklet adferdproblemer slik som sin mor.
Navn: Rhyl
Kallenavn: Dagny Tistel
Kjønn: hunn
Eier: kunde. NB! Rhyl kom i retur til oppdretter i slutten av mai og ble omplassert til Lynx. Hun heter ikke lenger Dagny til daglig.
2 mnd
Vekt: ? Vekt ca. 30/5 2013 202 g
Helse: frisk
Jentene har det fint,og vi koser oss sammen med dem.De elsker sin nye hengekøye, hvor de ligger sammen:)
Oppførsel med andre rotter: de trives sammen. De har ikke vært introdusert for andre rotter.
6 mnd
Vekt: ?
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: glad i kos, spesielt ved løpetid, leken
Overfor rotter: den mest lekne og hypre i buret, til vanlig går det fint med burkamerater. Litt krangling med den eldste i buret, som nylig bet Rhyl, som hun finner irriterende. Fin introduksjon til voksen hunnrotte, kastrat og nesten jevnaldrene jenter hos Matmor i 3m alder. Fin introduksjon til voksne hunner i nytt hjem. Fin intro til voksen hunnrotte nær 6m alder.
Annet: Ingen problemer i feriehjem
12 mnd:
280 g, frisk, sosial og kosete med mennesker, også voksne og barn som ikke tilhørere familien, fungerer bra i flokk men litt knuffing når hun har løpetid.
18 mnd: 250 g, frisk, går fint med andre rotter hun har møtt og andre mennesker

Rhyl 14 uker
Navn: Sandy
Kallenavn: Gudrunn
Kjønn: hunn
Eier: kunde. NB! Sandy kom i retur til oppdretter i slutten av mai og heter ikke lenger Gudrunn til daglig.
2 mnd
Vekt: ? Vekt ca. 30/5 2013 204 g
Helse: frisk
Jentene har det fint,og vi koser oss sammen med dem.De elsker sin nye hengekøye, hvor de ligger sammen:)
Oppførsel med andre rotter: de trives sammen. De har ikke vært introdusert for andre rotter.
6 mnd
Vekt: opp og ned mellom 295 og 205 g siste måned
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: avslappet med nydelig heng, fin med fremmede. Uvane: smake på fingre, men ikke hardt. Tillitsfull og leken – ungenes favoritt NB! Kort tid etter 6m bet hun Matmors ene sønn uprovosert
Overfor rotter: fin introduksjon til voksen hunnrotte, kastrat og unge hunner ved ca. 3m alder. Fungerer bra i flokk
12 mnd
Vekt: ca. 350 g
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: avslappet med nydelig heng ved håndtering av eier så vel som fremmede. Har sluttet å nafse, og det ble med det ene bittet rett etter 6 måneder. Løpetidene hennes er mindre synlige og hun er blitt en veldig glad og trivelig rotte uten fysisk eller kjemisk innblanding. Overfor andre rotter i flokken er det bare fryd og gamen. Fin intro til babyer da hun var litt over 6 måneder gammel. Med en vekt på ca. 350 g er hun fortsatt slank. Veksten kom sent for henne.
18 mnd: Vekt: 378 g, fin kropp Helse: frisk Oppførsel mot mennesker: stort sett praktfull: elsker mennesker, slikker fingre, men kan nappe innimellom. Oppførsel mot andre rotter: fin babyintro, plagsomt strid ved introduksjon til Huldra, som ble omplassert hit ved ca. 10 mnd alder. Måtte skille dem i en periode. Går normalt fint i flokk, men kan lage små på burvenninner i perioder (klor og små bitt på ryggen). Fortsatt en ganske aktiv rotte, spesielt hvis det byr seg anledning til å tigge en tur ut av buret. Hun henger på sprinklene for å få oppmerksomhet, og er barnas favoritt.

Sandy 14 uker
Navn: Witney
Svake points på nesen og haleroten
Kjønn: hunn
Eier: Milla
2 mnd
Vekt: 164 g
Helse: god, ikke vært syk
Overfor rotter: litt masete og i starten lite flink til underkastelse ved intro, leken, har funnet seg til rette i gruppen
Overfor mennesker: leken og vilter, kontaksøkende og slikkende
Annet: piper når misfornøyd
6 mnd
Vekt: 342
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: tidligere flott, siste tid mataggressiv (truende), har roet seg litt igjen
Oppførsel med rotter: tidligere fin, siste tid aggressiv, har roet seg litt igjen
12 mnd:
Vekt: 446 g, rund
Helse: Frisk, ble chippet i september, fikk abcess i januar(gikk på antibiotika og smertestillende),nylig ferdig med midd behandling (hun er den eneste som har hatt symptomer)
Etter chipping: Menneskjekjær, leken rotte som fungerer fint med andre rotter.
18 mnd: Vekt: 454 g per 31.08.2014 Helse: Frisk. Sår som kommer og går. Porfyrinen som er registrert tidvis rundt det ene øyet, venstre øyet, ser ut til å være stressrelatert(etter mye observasjon). Det dukker som regel opp ved endring av noe, en tur til vet, uro i flokken, flytting o.l. Mot mennesker: Som alltid helt herlig... Hun har blitt en stoooor koseklump, elsker å bli klødd i nakken, og strykt. Hun er litt var ovenfor nye mennesker. Men med oss så blir vi konstant slikket ned, klatret på. Hun eeeeelsker koooos <3 Mot rotter: Hun fungerer utmerket i flokken sin. Kan til tider bli for mye med de to minste, som har en ganske høyt energi nivå, mens hun er mer avslappet. Ellers sover og steller hun med alle og en hver.
Navn: Llanfair PG
Død 24.08.2013, 6 1/2 måned gammel, dødsårsak ukjent. Det var lagt avlsplaner for henne, men hun var ikke blitt parret, slik at drektighet ikke hadde noe med dødsfallet å gjøre.
Golden uten points
Kjønn: hunn
Eier: Wollf RatRace
2 mnd
Vekt: 183 g
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: Kontaktsøkende, litt redd blitz
Oppførsel med andre rotter: Taklet tanter flott, stor og hyggelig jente
6 mnd
Vekt: 298 g
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: kommer frem og flott heng, men noe skeptisk til folk. Må av og til fanges, men en yndig og sukkersøt frøken.
Overfor rotter: fungerer bra i flokk. Super i intro til babyer nylig, fin intro til voksne hunner som eier passet.
Navn: Duffield
Ivory, ingen points
Kjønn: hunn
Eier: Tonje Lenore (fórvert for Matmor)
2 mnd
Vekt: 173 g
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: Kontaktsøkende, aktiv
Oppførsel med andre rotter: Litt bortskjemt, bor med mor og tante
6 mnd
Vekt g?
Helse: Frisk
Oppførsel med mennesker: kontaktsøkende, sier ikke nei til litt kos men dårlig tid
Oppførsel med rotter: fin intro til babyer fra RAR-RH-N samarbeidskull, litt konflikt ved re-introduksjon av voksen hun som hadde vært syk, og med tidligere alfa, men ingen sår
12 mnd:
Ble sendt til fremmed rottehjem for parring eller som burkamerat for søster hvis hun skulle parres i stedet. Taklet ikke omstillingen, bet rottepasser. Roet seg etter en stund, og ble helt normal hjemme igjen. Vekt u. 250 g ved 8 måneder, la på seg i feriehjemmet til ca. 250. Nå 260 g
18 mnd: Duffiel har vært litt snufsete i det siste men ikke vært noe syk, har gått opp i vekt og spiser godt. Fortsatt kontaktsøkende og er veldig i farte når hun får være ute. 326g
Navn: Gwynydd
Golden himalayan
Kjønn: hunn
Eier: Tonje Lenore (fórvert for Matmor)
Kjønn: hunn
2 mnd
Vekt: 163 g
Helse: frisk
Oppførsel med mennesker: Kontaktsøkende, veldig aktiv og spretten
Oppførsel med andre rotter: Hyper jente som leker mye. Bor med tante og mor
6 mnd
Vekt: ?
Helse: Litt småsnufsing men ellers frisk
Oppførsel med mennesker: Kontaktsøkende, vil gjerne ha kos hvis hun har tid
Overfor rotter: fungerer bra i flokk, fin introduksjon til jentene fra RAR-RH-N samarbeidskull, veldig nøytral.
12 mnd:
Ble sendt til fremmed rottehjem for parring eller som burkamerat for søster hvis hun skulle parres i stedet. Taklet ikke omstillingen, bet rottepasser. Roet seg etter en stund, og ble helt normal hjemme igjen. Vekt u. 250 g ved 8 måneder, la på seg i feriehjemmet til ca. 250. Veier nå 275.
18 mnd: Gwynydd har fått lvi og sliter med å bli kvitt den, hun er på 2 runde med ab men bare sterkere, om den ikke går bort vil det bli full skjekk av lunger osv, i tillegg til blodprøver. har gått opp i vekt og spiser godt. Fortsatt kontaktsøkende og er veldig i farte når hun får være ute. 340g
Navn: Ellon Ellon eller Fairlie i 2m rapporten
Golden med point på nesen
Kjønn: hunn
Eier: Mezzzanina Zickan eller Mezzzanina i 2m-rapporten Visby Hellbajsers
Zickan's hideout
2 mnd
Vekt: 148 g
Helse: frisk
Overfor mennesker: kontaktsøkende og leken
Overfor rotter: uredd, skal erte noen av de voksne innimellom. Grei introduksjon til voksen hunnrotte, kastrater og 2 ½ mnd. gamle ungrotter hos matmor, men litt lite klar for å underkaste seg
Annet: morsom (rolig!) rotte med futt og fart! Hopper som et projektil. Trenger aktivisering for å ikke kjede seg. Piper hvis hun er misfornøyd.
6 mnd
Vekt: 350 g (snart 7 mnd)
Helse: frisk
Overfor mennesker: morsom og hengiven, tillitsfull med fremmede, uvanlig nært forhold til eier
Overfor rotter: ikke kommentert, men eier anser henne som avlsegnet
Annet: meget aktiv og uredd, også overfor katt
12 mnd:
operert 2g for svulst. Flott gemytt, frisk siden siste operasjon. Vekt 400g
18 mnd: Hon fick ju tumör som opererades bort.En juver tumör.Men den kom tillbaka så vi var inne och opererade henne en gång till. Det var i Maj. Sommaren har gått bra och Ellon har mått bra fram tills nu. Nu har tumören kommit tillbaka en tredje gång. Nu är Ellons hälsa tyvärr sämre och jag tror inte hon kommer att klara en tredje operation. Hon är smart, och orädd och kontaktsökande och busig och tillgiven.
Navn: Fairlie Ellon eller Fairlie i 2m rapporten
Lys golden med svakt point på nesen
Kjønn: hunn
Eier: Zickan Zickan eller Mezzanina i 2m-rapporten Zickan's hideout
2 mnd
Vekt: 177 g
Helse: frisk
Overfor mennesker: kontaktsøkende, roligere (=lugnare!) enn søsteren
Overfor rotter: fungerer fint i flokken men erter av og til noen av de eldre rottene. Grei introduksjon til voksen hunnrotte, kastrater og 2 ½ mnd. gamle ungrotter hos Matmor, men litt lite klar for å underkaste seg.
Annet: piper hvis hun er misfornøyd
6mnd
Vekt 20/8-2013 - 344gram
Helse: frisk
Overfor mennesker: kontaktsøkende og god. Litt roligere men fortsatt mye energi. Lett å håndtere. Raskt til bur-døren. Mer kosete siste tiden, før det mest utforskning. Fin med fremmede
Overfor rotter: bra flokkmedlem. Bor normalt med 11 hunner, kortvarig 17 uten introduksjon. Fin intro til hunnrotter på rundt 22 mnd, 8 månader og 5 uker. Annet: Elsker å springe rundt på balkongen når det er fint vær. Uredd hundene. Behandlet med Stronghold 1 g forebyggende pga. lus på burkamerat.
12 mnd:
Alltid en go och fin tjej. Mycket energi men aldrig för mycket. Aldrig problem med intron. Mjuk att hantera. Frisk in i det sista. Kullen efter fairlie är nu ca 6 mån. Några lite små i vikterna. Bra temperament men ett par är smått fega för plötsliga ljud/rörelser. Alla friska. Endast en hane som fick samma symtomer som fairlie avled utav, men han är frisk och pigg nu. Avliden: november 2013 pga LVI"
Navn: Brentwood
Kallenavn: Baby Brent
points på snuten og på halefestet, ellers hvit.
(Lys golden himalayan? BEH/BES?)
Kjønn: hann
Eier: Asterix (fórvert for Matmor)
2 mnd
Vekt 184 g
Oppførsel overfor nye burkamerater: Brentwood fant sin plass i flokken umiddelbart. Fra dag én har han holdt sammen med de "store" og vi har ikke observert noen problemer overhodet.
Oppførsel overfor mennesker: Brentwood er litt skvetten, men trives veldig godt på skulderen og kryper gjerne ned i genseren. Han slikker ofte på fingrene våre og ser ut til å sette pris på kontakten med oss.
6 mnd
Vekt ? g (366 g ved 5 mnd.)
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer fint i flokk. Tok pent imot 6 uker gammel baby med litt adferdsproblemer da han selv var 4 ½ - 5 måneder.
Overfor mennesker: kontaktsøkende, men minde kjælen enn den nesten samtidige Colin. (NB! Hos Matmor var det ingen særlig forskjell, begge var uvanlig kosete for alderen.) Fin oppførsel overfor fremmede
Annet: Reagerte ikke på langvarig ferieopphold i fremmed rottehjem med både hunner og hanner
12 mnd:
Ikke vært syk (men behandlet med Stronghold). Bare positive ting å si. Brent ser ut til å ha inntatt sjefsrollen i buret, men oppfører seg på ingen måte dominant overfor de andre rottene. Han er aktiv og vil alltid være der det skjer. Han elsker å komme ut og sitter gjerne på skulderen, men har lite tid til kos - han vil helst ned på gulvet for å utforske! Liten, kvikk, intelligent, morsom. Og veeeeldig søt. Har fått mer pigment i pelsen (blir gulere og gulere), mørk om snuten.
18 mnd: har hatt luftveisinfeksjon ellers frisk, 475 g kort og kompakt, kjælen, aktiv, fredsommelig men kan yte motstand.
Navn: Cardiff
Points på snuten. En anelse mørkere på bakparten. Litt mer gyllen i pelsen
Kjønn: hann
Eier: Anders W (fórvert for Matmor
2 mnd
Vekt: ca. 195 g
Helse: frisk
Overfor mennesker: Særlig Cardiff er veldig trygg med mennesker, og han er alltid førstemann til å komme når jeg åpner burluken.
Overfor rotter: Cardiff bor sammen med broren, noe han trives med. Han har ikke vært introdusert for andre rotter.
6 mnd
Vekt ca. 470 g ved omtrent 5 måneder
Helse: frisk
Overfor mennesker: kosete og kontaktsøkende, leken og sosial
Overfor rotter: bor med broren. Noe klabb og babb men ikke påfallende mye. Likevel sannsynlig at han lager småsår i nakkepelsen på broren (veterinær og eier tror ikke de skyldes midd)
Annet: markerer og skvetter en del, mye mer enn broren
12 mnd:
Vekt: 560g
Adferd med mennesker: Veldig glad i mennesker, men er en anelse mer skvetten enn Dundee. Veldig kosete og tillitsfull overfor alle. Adferd med andre rotter: Går veldig fint med broren, men kan bli jaget litt om han er for nærgående.
Helse: Ingen plager.
18 mnd: Vekt: ca. 560-580g g Overfor mennesker: Kosete, kontaktsøkende. Kan være lettskremt dersom noen er litt brå mot ham. Overfor rotter: Krangler litt med broren, og gir ham noen bitt i ny og ne. Det er overfladiske runde sår som regel. Vanligvis på ryggen eller på hoften. Ingen flenger eller hoggtannsår så vidt vi har sett. Helse: frisk. Aldri hatt noen problemer, bortsett fra noe løs mage i ny og ne.
Navn: Dundee
Ingen points. Nesten helt hvit i pelsen
(Sannsynligvis Ivory).
Kjønn: hann
Eier: Anders W (fórvert for Matmor
2 mnd
Vekt 8/4-2013: ca 210g
Helse: Ingen problemer. Frisk og aktiv.
Oppførsel overfor mennesker: Veldig grei med alle. Aktiv og nyskjerrig. Glad i hudkontakt. Leken.
Overfor rotter: Bor sammen med broren, noe han trives med. Han har ikke vært introdusert for andre rotter.
6 mnd
Vekt 460 g i mai-juni, altså ved 5 måneder
Helse: frisk men sår i nakken som kan skyldes små bittmerker fra broren
Oppførsel overfor mennesker: litt mer reservert enn broren Cardiff men veldig sosial og kontaktsøkende med familiemedlemmer
Overfor rotter: bor sammen med broren Cardiff. Noen småkrangler men ikke noe spesielt. Hvis sårene i nakken er fra broren er nok Dundee den underlegne. 12 mnd:
Vekt: 580g
Adferd med mennesker: Veldig glad i mennesker. Trygg og god. Veldig glad i kos. Adferd med andre rotter: Går veldig fint sammen med broren, men kan jage ham hvis han blir irritert. Er nok sjefen i buret.
Helse: Fikk en stor verkebyll på magen i fjor høst, som leget fort etter et kirurgisk inngrep. Har hatt en tendens til rødt sekret rundt ett av øynene, men har ikke sett dette på en stund. Varer sjelden mer enn et par dager. Har ofte små bittmerker på ryggen. Har en følelse av at det skjer når Cardiff steller ham litt hardhendt. Har aldri sett Cardiff ta igjen mot Dundee når han blir provosert.
18 mnd: Vekt: ca. 580 - 600g Overfor mennesker: Veldig kosete og grei. Kontaktsøkende. Uredd. Overfor rotter: Vennlig overfor broren, men de krangler i ny og ne. Får litt mer juling enn han gir. Helse: Frisk, men har hatt en verkebyll som ble operert bort, og har hatt rødt sekret i øynene et par ganger. Dette har alltid gått bort av seg selv etter et par dager.
bilde se over
Navn: London
Points på nesen og haleroten
Kjønn: hann
Eier: Heidi
2 mnd
Vekt: 220 g
Helse: frisk
Overfor rotter: Leken og uredd. Introduksjonen gikk som jeg skrev sist som en lek. Etter et relativt kort møte på sofaen ble han puttet inn med de store, og siden har han bodd der og vært en i flokken. En ekstra positiv effekt av hans innflytting har vært at Lynets pubertetsbølling er borte, han bruker istedet krefter på å leke med London.
Overfor mennesker: Han er glad i å komme ut av buret, og hilser gjerne på alle som er på besøk uten engstelse, han liker å komme bortom og sjekke en gang i blant når han er ute og løper, og pjusker meg gjerne i nakken. En koselig fyr!
Annet: slank og smidig
6 mnd
Vekt: 466 g (30/8 2013)
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer bra i flokken. Tok pent imot 8 uker gammel hannrotte med litt adferdsproblemer
Overfor mennesker: kontaktsøkende
Annet: Ingen reaksjon ved langvarig sommeropphold i fremmed rottehjem med både hanner og hunner. Slank men kompakt, avslappet ved håndtering
12 mnd:
Vekt: ca. 450 g (fra Wollf)
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer bra med brukamerat, Overfor mennesker: kontaktsøkende Annet: ingen reaksjon ved midlertidig flytting både til rottefritt og til hjem med hunner. Ellers som før
NB! 450 g er mindre enn han veide 6 måneder gammel. I følge eier gikk han ned i vekt hos rottepasser i forbindelse med fórbytte, og siste nytt fra Wollf var at han hadde begynt legge på seg der.
18 mnd: avlivet 17 måneder gammel pga. antatt hjertesvikt Far til Oppvaskmiddelkullet hos Ratrace, fint gemytt overfor mennesker og andre rotter. Dødsårsak ukjent, muligens hjertesykdom/organsvikt

London 4 mnd
Navn: Loftus
Lys
Kjønn: hann
Eier: Anita (Matmor har rett til å bruke ham i avl)
2 mnd
Vekt 200 g
Helse: frisk
Overfor rotter: leken og uredd. Introduksjonen til Anitas 2 ½ måneder gamle gutter foregikk ved at hun satte de to små rett inn i buret til de litt større. De små gikk inn i sovehuset til de litt større, så ble det piping – og så kom de tre litt større løpende ut av sovehuset med de to små etter seg!
Overfor mennesker: søt og uredd og leken
6 mnd
Vekt ?
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer greit i flokk. Mest sammen med broren Elgin men ikke i konflikt med de andre.
Overfor mennesker: kontaktsøkende og grei, men ikke veldig frempå
Annet: pelsen har en underlig, trekantet sjalsaktig skygge rundt nakke og øvre del av ryggen, fint heng
12 mnd:
Vekt:?
Helse: frisk
Overfor rotter: bor med broren. Strid i intro til babyer (skrikebabyer). Introduksjon avbrutt da ungene ble for stresset
18 mnd: Som ved 12 måneder
-
Navn: Elgin
Kallenavn: Elgen
Golden
Kjønn: hann
Eier: Anita (Matmor har rett til å bruke ham i avl)
2 mnd
Vekt 200 g
Helse: frisk
Overfor rotter: leken og uredd. Introduksjonen til Anitas 2 ½ måneder gamle gutter foregikk ved at hun satte de to små rett inn i buret til de litt større. De små gikk inn i sovehuset til de litt større, så ble det piping – og så kom de tre litt større løpende ut av sovehuset med de to små etter seg!
Overfor mennesker: søt og uredd og leken
6 mnd
Vekt ?
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer greit i flokk. Mest sammen med broren Lofthus men ikke i konflikt med de andre.
Overfor mennesker: kontaktsøkende og grei, men ikke veldig frempå
Annet: pelsen har en underlig, trekantet sjalsaktig skygge rundt nakke og øvre del av ryggen, fint heng
12 mnd:
Elgin Vekt:?
Helse: frisk
Overfor rotter: fungerer med broren, strid med babyer (skrikebabyer) Introduksjon avbrutt da ungene ble for stresset Overfor mennesker: OK men ikke noe kjælen
18 mnd: Som ved 12 måneder
-
Navn: Dudley
Har point på nesen, veldig svakt ved halen (Lys golden himalayan eller BES)
Kjønn: hann
Eier: Woodgirl (Matmor har rett til å bruke ham i avl)
2 mnd
Vekt: 246 g
Helse: frisk, men knep i en kort periode av og til halvvegs igjen det ene øyet
Adferd med andre rotter: Fungerer greit i flokken, virker fryktløs. Ved introduksjon fortalte han de voksne hvor skapet skulle stå når de jaktet på ham, ved å klype dem i nesen! Leken, får lov til å legge de voksne på rygg.
Adferd med mennesker: avslappet og leken, lar seg kose med når han slapper av.
6mnd
Vekt: ?
Helse: frisk, ikke mer øyetrøbbel
Overfor andre rotter fungerer bra i flokk
Overfor mennesker: kontaktsøkende men ikke så kjælen. Litt stivere enn den nesten jevngamle Winston
12 mnd:
Dudley: Kastrert kort tid før 12 måneder pga. adferd under babyintroduksjon og generell strihet. Ellers frisk. 18 mnd: etter chipping grei med yngre rotter, fungerer OK i buret, fortsatt ikke glad i mennesker men klyper i stedet for å bite. Har hatt byll nær penis anitibiotikabehandlet, ellers frisk

Meldinger til eiere

Hvis du ikke har fått melding, kontakt Matmor

2013.04.08: Påminnelse om 2m rapport

2013.04.11: Utkast til 2m rapport

2013.04.18: Enderlig 2m rapport

2013.05.20: Onkel Sovereign avlivet, Rhyl og Sandy i retur til oppdretter

2013.06.03: Rhyl reist til nytt hjem hos Lynx sammen med Gertrude fra Berømte briter, Sandy blir

2013.08.06: Påminnelse om 6m rapport om få dager

2013.08.16: Utkast til 6m-rapport

2013.08.25: Dødsbudskap Llanfair

2013.09.01: 6m-rapport

2013.09.04: Ikke cyster på eggstokkene hos Guinea, Witney eller Sandy. Guinea avlivet pga. adferdsproblemer.

2013.09.18: Pappa Aureus funnet død på lørdag

2014.02.11: påminnelse 12-m rapporter

2014.02.24: Utkast 12m rapport til de som har levert

2014.02.28: purring 12m rapport

2014.03.10: enderlig 12m rapport

2014.08.15: (ca. dato) påminnelse 18m rapport

2014.08.29: utkast 18m rapport

2014.09.08: enderlig 18m rapport


Matmor original 2013.01.18
sist endret 2014.09.19
Adressen til hovedsiden er: matmor.info