Berømte briter-kullet

20.01.2013 ble det født 13 unger etter Flaxholme Mischief og Flaxholme Samiel. Det var ingen dødfødte og alle ungene overlevde til de var leveringsklare. 2-månedersrapporter er mottatt fra alle eiere og fórverter. Det finnes en kulldagbok for Berømte briter. Der finner du opplysninger om foreldre o.l.


Unger, hjem, avtaler

Gutter:
NavnEierforholdDød
Winston Churchill
5 uker
2 mnd: Vekt 300 g, frisk Enkel introduksjon til voksne hanner Fungerer fint i gruppen men hadde hatt godt av jevnaldrene venn (kommer i løpet av få dager) Kontaktsøkende og leken
6m: Vekt 725 g (5/8 2013) Helse: frisk Kontaktsøkende og kjælen med mennesker Fungerer bra i flokk
12m: Stor, eier er fornøyd med oppførselen. Fin i intro til babyer.
18m: Frisk, litt strid i babyintro men ingen skader. Fin med burkamerater og mennesker. Liker å bli klødd men søker det ikke.
Woodgirl på fóravtale for Matmor-
Malcolm the 1st
5 uker 2 mnd: Vekt ? g, frisk Fungerer bra med brødrene, og fint under intro til voksen hann inntil hannen ble bet ihjel broren Macbeth og ble fjernet fra gruppen Kontaktsøkende og leken tå-spiser
760 g og frisk Rolig, fungerer bra med burkamerter og mennesker Vanskelig å skille fra mørk bror uten å snu ham Rett før 6m: Hilste fint på voksen hannrotte, selv om hannen grep ham i nakkeskinnet og prøvde å trekke ham med seg.
12 m: NA
Anita på avlsavtale med MatmorMalcom ble avlivet 7 månder gammel på grunn av lårbensbrudd og smerter. Ansett som for stor til å komme seg ordentlig etter skaden.
Henry the 8.th
5 uker 2 mnd: Vekt ? g, frisk Fungerer bra med brødrene, og fint under intro til voksen hann inntil hannen ble bet ihjel broren Macbeth og ble fjernet fra gruppen Kontaktsøkende og leken tå-spiser
6m: 690 g og frisk Rolig, fungerer bra med burkamerater og mennesker Vanskelig å skille fra mørk bror uten å snu ham Rett før 6m: Hilste fint på voksen hannrotte, selv om hannen grep ham i nakkeskinnet og prøvde å trekke ham med seg.
12m: I forbindelse med babyintroduksjon til «skrikere» trivdes han svært dårlig og gikk konstant med bustepels. Eier oppfattet oppførselen som truende, men mener i ettertid at det var en feiltolkning. Mange av brødrene, og også far og onkel, har bustet seg ved introduksjoner uten at de dermed utgjør noen fare for babyene eller eier. Ble satt i alenebur. Trives bra med det, vegg i vegg med babyene (som ikke er babyer lenger) og er blitt sitt gamle, avslappede jeg overfor mennesker. Eier mener han snart er klar for re-introduksjon.
18m: NA
Anita på avlsavtale med MatmorFunnet død i buret 14mnd. gammel. Antatt dødsårsak hjertesvikt. Fortykkede hjertevegger.
Macbeth
5 uker -
Anita på avlsavtale med Matmor24.02.2013 - ulykke, bittskade
Cnut
5 uker
2 mnd: Vekt ? g, frisk Fungerer bra med brødrene, og fint under intro til voksen hann inntil hannen ble bet ihjel broren Macbeth og ble fjernet fra gruppen Kontaktsøkende og leken tå-spiser
6m: 800 g og frisk Rolig, mild og fin både mot mennesker og dyr Rett før 6m: Hilste fint på voksen hannrotte, selv om hannen grep ham i nakkeskinnet og prøvde å trekke ham med seg.
12m: diger og unromalt rolig men tilsynelatende ellers frisk. Snill og fin med mennesker og andre rotter. 18m: NA
Anita på avlsavtale med MatmorDøde på 1-årsdagen. Forenklet obduksjon viste fortykkede hjertevegger, sannsynlig betennelse/inflammasjon i noen tær på forføttene og en misfarget tann. Sannsynlig dødsårsak: hjertesvikt.
Colin Firth
5 uker
2 mnd: Vekt 295 g, frisk Har blitt mer og mer integrert i flokken. I begynnelsen lå han endel for seg selv, men nå ser han ut til å ha funnet sin plass sammen med de andre. Han taklet møtet med de tre større bra. Han er uredd og lekeslåss gjerne. Kommer til burdøren med en gang han ser familien, vil ut og kryper ut på armen uten å nøle. Han setter stor pris på nærhet, kryper ned under genseren eller sovner i halsgropen. Veldig rolig når familiemedlemmene holder ham, elsker å bli klødd og klappet.
6m: Vekt 22/7 2013: 612 g. Får bare RM1 og grønnsaker for å ikke gå for mye opp i vekt. Helse: Har ikke vært syk. Nydelig, rolig koserotte I flokk: sover ofte alene, men fungerer fint med de andre. Fin introduksjon til 8 uker gammel hannrotte. Rolig i fremmed rottehjem og fin med fremmede mennesker. Ingen reaksjon på lukt av fremmede hunner eller hanner. Ble parret med Matmors Ada Lovelace 6-7/7.
12m: Har hatt hovne ben noen ganger – trolig skader fra hopp da han er svært stor og tung. Ellers frisk og snill med rotter så vel som mennesker. Har vært brukt i avl og har etterkommere i Matmors Eventyrkull.
18m: Like god, myk og rolig med både mennesker og rotter. Frisk, 842 g, men er STOR og har mye løs hud som "henger og slenger" (aka skinnkåpe). Eier oppfatter ham ikke som overvektig.
Asterix hadde ham på fóravtale for Matmor. Eierskap gikk over til Asterix etter produksjon av Eventyrkullet.avlivet 21/8 2014 (19 måneder gammel) på grunn av vekttap, slapphet og gisping etter luft. Eier karaktereiserer ham som en herlig og snill rotte som aldri gjorde noen noe vondt – inntil det siste døgnet han levde, hvor han bet henne. Da var han også svært syk og hadde trolig smerter.
Edward Teach "Blackbeard"
5 uker
2 mnd: Vekt 287 g, fikk 10 dager på antibiotikakur på grunn av "knirking" og mulig lungelyd. Han knirket ikke hverken på dyrlege besøket eller etter. Smatt rett inn i gruppa, og blir ofte brukt som puter av de eldre guttene. Får med Blush i lek til tider også. Veldig leken, spoinker etter fingre og nafser når han leker. Litt mer intressert i eier enn omgivelsene sine enn hva bror er.
6m: Vekt 711 g (30/7 2013) Litt sommersnufs, ingen lyder på lunger eller behandling. Litt tjukk. Veldig glad i mennesker. Fin intro til babyer rett før han ble 6m. Ingen reaksjon på fremmed hannrottelukt i forbindelse med pass av andre hanner. Sover en del alene, men lager ikke bråk.
12m: Mistanke om tannbyll – ikke bekreftet ved veterinærbesøk. Ellers frisk. Grei i ferieopphold. Anses som avlsegnet av eier.
18m: NA
Kikky på fóravtale for MatmorAvlivet 19/6 pga benbrudd og svulst. Ble 17 måneder.
Lord Byron
5 uker
2 mnd: Vekt 292 g, frisk Smatt rett inn i gruppa, og blir ofte brukt som puter av de eldre guttene. Får med Blush i lek til tider også Litt mer tøff, ikke like mye interessert i eier. Leker litt med fingre og smasker/vasker på fingrene og nesen hvis den befinner seg i nærheten.
6m: Vekt 658g (30/7 2013) Litt sommersnufs, ingen lyder på lunger eller behandling. Håndterbar og søker kontakt men ikke forerst i køen, og kun kortvarig kos. Grei nok introduksjon til rotteunger rett før han ble 6m. Ingen reaksjon på fremmed hannrottelukt i forbindelse med pass av andre hanner. Ganske flokksmart.
12m: Grei i ferieopphold. Anses som avlsegnet av fórvert.
18m: Far til kull på 11 (Blåmuggost-kullet hos Matmor) v. 18 ½ mnd: skranter , vekttap, desorentert. Ellers som før.
Kikky på fóravtale for Matmor
avlivet 25/8 2014 (19 mnd.) på grunn av vekttap, forvirring og mistanke om hypofysesvulst med raskt forløp.

Jenter:
NavnEierforholdDød
Ada Lovelace
5 uker
2 mnd: Vekt 230 g, frisk Enkel introduksjon til voksne hunner og kastrater Fungerer fint i gruppen Kontaktsøkende og leken Kan nappe i øret eller bar hud, men ikke hardt
Vekt 380 g v. 5 1/2m (før graviditet) Frisk Kontaktsøkende og tillitsfull overfor eier, avventende overfor fremmede Enkel introduksjon til unge retur-hunner da hun var ca. 3 m, fungerer fint i gruppen Rolig, har sluttet å undersøke med tennene
12m: Vekt ca. 500 g. Frisk og fin. Kontaktsøkende og tillitsfull overfor eier og eiers familie, avventende overfor fremmede. Alfa men rolig type som ikke lager vanskeligheter. Mor til Matmors Eventyrkull med 9 unger.
18m: Som ved 12m.
Matmors
fullt eierskap
-
Rosalind Franklin

2 mnd: Vekt 239 g, frisk Enkel introduksjon til voksne hunner og kastrater Fungerer fint i gruppen Kontaktsøkende og leken Gnager av og til på gitteret i buret når hun bli satt tilbake, inntil hun finner ut at hun heller vil spise, steller negler litt hardhendt
473 g 18/7 (stor og matglad) Helse: Har hatt luftveisinfeksjon og ble bra med antibiotika. Retur på lyder fra luftveier men virker frisk. Mot mennesker: fingerslikkende rotte som er glad i kos og kjente så vel som fremmedfolk. Fin introduksjon til voksen burkamerat ved ca. 3m, ingen senere introduksjon. Mot burkamerat alfa men ikke vanskelig. Aktiv rotte
12m: Frisk siden 6m. Diger og tykk. Bor sammen med eldre rotte som må fetes opp. Ikke så kosete med mennesker med kontaktsøkende. Går fint med burkamerat.
18m: Hadde stafylokokkinfeksjon i huden da hun kom i retur. Behandlet med oral antibiotika og steroider, helt frisk. Fin introduksjon til søster, nieser. Fin babyintro. Lar seg kose med en stund men ikke veldig kontaktsøkende.
Matmors
fullt eierskap

utlånt fra ca. 3 mnd. til Elettevinter som selskap til eldre hunnrotte inntil videre
-
Elizabeth Blackwell

2 mnd: Vekt 220 g, frisk (hostet én dag) Enkel introduksjon til voksne hunner og kastrater Fungerer fint i gruppen Kontaktsøkende og leken Litt mer rotte-orientert enn de andre jentene, og ganske aktiv
Vekt 379 g Frisk Kontaktsøkende men reservert og uinteressert i kos Fungerer fint med rotter men er litt i opposisjon til alfa’en Stiv ved håndtering
12m: Vekt? Ikke spesielt interessert i kos. Fungerer fint med andre rotter men er litt i opposisjon til alfaen (dette kan være vel så mye alfaens feil.)
18m: Litt sky med tolererer håndtering, Fungerer fint med andre rotter. 362 g
HeleneH'
fullt eierskap
-
Gertrude Bell
Aku Danger
5 uker
2 mnd: Vekt 218 g, frisk (hostet én dag) Enkel introduksjon til voksne hunner og kastrater Fungerer fint i gruppen Kontaktsøkende og leken Vil gjerne smake på fingertupper
6 mnd: Vekt: ca. 400 g Nysgjerrig og sosial. Liker kos, men ikke for mye av det. Fin introduksjon til ny burkamerat og til andre hunrotter v. ca. 3m. Nyser fortsatt av og til, men veterinærsjekk sier at det ikke er noe galt med henne. Liker frisk luft veldig godt og sitter helst på skulder når vi er ute.
12m: Vekt: 350 g Virker helt frisk men har lyder fra luftveiene. Går fint med burkamerater og andre rotter. Har ikke fått nye burkamerater, men bodde hos andre hunner i sommerferien. Fin i feriehjem, kontaktsøkende og rolig overfor både familie og fremmede, inkludert barn.
18m: Vekt: 380 g, frisk. Går fint med brukamerater og mennesker.
Opprinnelig Matmors, solg til Lynx ved 3m alder-
Gladys Aylward
Greta

2 mnd: Vekt 202 g, frisk Enkel introduksjon til voksne hunner og kastrater Fungerer fint i gruppen Kontaktsøkende og leken Gnager av og til på gitteret når hun blir satt tilbake i buret, inntil hun finner ut at hun heller vil spise. Vil gjerne inn i øret og snuse.
6 mnd: Vekt 410 g 25/7 2013 Frisk Leken og morsom men ikke mye tid til kos overfor mennesker Fin intro til nye burvenninner i 3-4 måneders alder. Midt på treet i rang.
12 mnd: Frisk og fin, vekt 430 g, rund men ikke fet. Vurdert som avlsegnet av eier, men avlsplaner ble aldri satt ut i livet.
18 mnd: 18 måneder: Greta har det bra. Rund og god som vanlig. Blitt litt roligere og har mer tid til kos nå, ellers ikke noe nytt
Opprinnelig Matmors, solg til Black Nenne ved 3m alder-

Meldinger til eiere

- gi beskjed hvis du ikke har mottatt melding

25.02.2013: Macbeth død etter skade under introduksjon

19.03.2013: Påminnelse om 2m-rapport

21.03.2013: Utkast 2m-rapport

29.03.2013: Enderlig 2m-rapport

04.05.2013: onkel Faust død, sendt til obduksjon

02.06.2013: Gertrude og Gladys har fått nye hjem hos henholdsvis Lynx og Black Nenne

04.05.2013: Dødsbudskap farbror Faust

28.05.2013: Obduksjonsrapport Faust

20.07.2013: Påminnelse om 6m rapport

26.07.2013: Utkast til 6m rapport

06.08.2013: Enderlig 6m rapport med siste oppdateringer om slekt

21.10.2013: 2m-rapport for Eventyrkullet

20.01.2014: Påminnelse om 12m rapport

01.02.2014: Purring på 12m rapport

16.02.2014: Utkast 12m rapport

24.02.2014: Enderlig 12m rapport med siste oppdateringer om slekt

11.04.2014: Melding om at Henry the 8th ble funnet død 10.04.2014

12.08.2014: Påminnelse om 18-månedersrapport

27.08.2014: Utkast til 18m-rapport

08.09.2013: Enderlig utsendelse 18m-rapport


Matmor original 2012.12.28
sist endret 2014.09.19
Adressen til hovedsiden er: matmor.info